Ochrana osobných údajov

Zásady ochrany súkromia

Rešpektujeme Vaše súkromie a dodržiavame príslušné právne predpisy o ochrane osobných údajov a súkromia. Tieto informácie o spracúvaní a ochrane Vašich osobných údajov vysvetľujú, kto sme, ako spracúvame Vaše osobné údaje, a aké sú Vaše práva v súvislosti s Nariadením o ochrane osobných údajov (GDPR).

Dátum uvedenia zásad do platnosti: 16.03.2017

Dátum poslednej zmeny: 08.06.2018

Kto sme, ako nás môžete kontaktovať?

Kto je autorkou magazínu a blogu sa dočítate tu. Kontaktovať ma môžete prostredníctvom kontaktného formulára na uvedenej stránke.

Zhromažďujeme nasledujúce kategórie údajov:

V prípade, že si vyplníte náš kontaktný formulár, môžeme od Vás požadovať také údaje ako sú napr.
Vaše meno, e-mailová adresa.

V prípade, že navštívite naše stránky, naše internetové servery automaticky vytvárajú záznamy o Vašej návšteve.

Tieto záznamy zvyčajne zahŕňajú IP adresu, čas prístupu, informácie o webových stránkach, z ktorých ste sa pripojili, navštívených stránkach, použitých odkazoch a prvkoch, zobrazenom alebo požadovanom obsahu alebo type prehliadača alebo aplikácie, jazyku a ďalšie informácie.

Pre podrobnejšie informácie viď.  odsek „Súbory cookie – ako fungujú?“

Prečo spracovávame osobné údaje?

Vaše osobné údaje z kontaktného formulára môžeme využiť na komunikáciu s Vami
ohľadom dopytu alebo otázky, ktorý ste nám zaslali.

Marketing, reklama a odporúčania: Záznamy o návšteve našej webovej stránky využívame na zlepšovanie služieb našim zákazníkom, slúžia ako zdroj informácií pre cielenie reklám a vytváranie obsahu reklám.

Aké opatrenia sa prijímajú na ochranu osobných údajov?

Pre oblasť riešenia ochrany súkromia sme určili osoby s konkrétnou zodpovednosťou (autorku blogu). Osobné údaje, ktorými disponujeme chránime v najväčšej možnej miere pred ich únikom, zneužitím alebo poškodením.

Vaše osobné údaje nesprístupňujeme tretím stranám, okrem služby Google Analytics spoločnosti Google.

Vaše osobné údaje môžeme zverejniť alebo sprístupniť na základe rozhodnutia súdu alebo iných štátnych orgánov oprávnených požadovať ich zverejnenie a/alebo sprístupnenie na základe resp. v súlade s povinnosťou uloženou príslušnými právnymi predpismi.

Súbory cookie – ako fungujú?

Naša stránka používa súbory cookie. Ak navštívite naše webové stránky a vo Vašom internetovom prehliadači je povolené prijímanie súborov cookie, považujeme to za prijatie našich podmienok používania súborov cookie.

Súbory cookie sú malé súbory, ktoré do vášho počítača posielajú a ukladajú webové stránky, ktoré navštívite.

Súbory cookie sa ukladajú do priečinka pre súbory vášho prehliadača.

Pri ďalšej návšteve stránky webový prehliadač znovu načíta súbory cookie a tieto informácie odošle späť webovej stránke alebo prvku, ktorý pôvodne súbor cookie vytvoril.

Ak si chcete prečítať ďalšie informácie o týchto technológiách a o tom, ako fungujú, pozrite si napríklad allaboutcookies.org alebo www.google.com/intl/sk_sk/policies/technologies/cookies/.

Ako môžete spravovať súbory cookie?

Svoje preferencie si môžete upraviť v nastavení reklám Google. Z tohto programu máte možnosť vystúpiť úplne pomocou svojich cookie nastavení v prehliadači alebo pri permanentom použití pluginu v prehliadači. Zakázanie súborov cookie nemá vplyv na zobrazovanie našich webových stránok, iba sa nezbierajú info o vašej návšteve.

Prečo používame súbory cookie?

Súbory cookie používame, aby sme vám mohli poskytnúť plynulejšiu a jednoduchšiu prácu s webom.

Vylepšenie webovej stránky:  Vykonávame analýzu návštev našej stránky, aby sme lepšie porozumeli používateľom – aby sme vedeli, čo si ľudia zo stránky prečítajú,  či si ju prezrú až do konca alebo prerušia prehliadanie v strede.

Taktiež sledujeme, odkiaľ sa prezerá obsah (z akého internetového prehliadača), aby sme mohli stránky upravovať za účelom optimálneho využívania.

Prispôsobenie:  Skúmame, aký typ referencie sa používa na nájdenie našej stránky. Môžeme tak odhadnúť efektívnosť našich propagačných akcií a reklamných kampaní.

Reklama:  Pomocou týchto súborov cookie môžeme dynamicky zobrazovať reklamy na webových stránkach tretej strany (napríklad Facebook, Google).

Naše domény tiež môžu obsahovať prvky, ktoré nastavujú súbory cookie za subjekty tretej strany, napr. tlačidlo „Like“ služby Facebook alebo tlačidlo „Tweet“ služby Twitter, služby Google Analytics.

Vaše práva

V súvislosti s ochranou vašich osobných údajov máte právo:

  • Máte právo požiadať nás o vymazanie vašich osobných údajov, ktoré spracúvame, ak už nie je potrebná ich evidencia. Toto sa týka hlavne vašej evidencie v Zozname odberateľov newslettera. V každom nami zaslanom maily je možnosť odhlásiť sa z odoberania mailov automatizovane. Ak je z nejakých príčin pre vás táto možnosť nefunkčná a nepodarilo sa vám odhlásiť, kontaktujte nás. Zo zoznamu vás odstránime manuálne.
  • Ak sa u Vás niečo zmení a vaše osobné údaje už nie sú aktuálne, máte právo požiadať nás o opravu nesprávnych osobných údajov, ktoré spracúvame.
  • Máte právo obmedziť účel spracovania vašich osobných údajov alebo ich rozsah.
  • Máte právo požiadať nás o prístup k Vašim osobným údajom, ktoré spracúvame. A my Vám v lehote 30 pracovných dní doložíme, aké Vaše údaje spracovávame.
  • Máte právo odvolať súhlas so spracúvaním vašich osobných údajov. Po doručení odvolania nebudeme Vaše osobné údaje ďalej spracúvať. Odvolanie Vášho súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania, ktoré sme vykonávali pred jeho odvolaním.
  • Máte právo podať sťažnosť na nezákonné spracúvanie osobných údajov. S vašou sťažnosťou sa môžete kedykoľvek obrátiť na nás, alebo ju môžete podať na Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

Pokiaľ si chcete ktorékoľvek z týchto práv uplatniť, kontaktujte nás prosím cez formulár nižšie.

Zmeny Zásad ochrany osobných údajov

Pokiaľ tieto Zásady budú zmenené, umiestnime upozornenie na danú zmenu po dobu 30 dní na začiatok týchto Zásad a tiež v päte stránky, kde sa nachádza upozornenie o používaní cookies.

Kontaktný formulár

Ak máte akékoľvek otázky ohľadom ochrany dát, napíšte nám 🙂

Vaše meno (povinné)

Váš email (povinné)

Predmet

Vaša správa