Poznáte Bystro polievočka? Ja keď pozriem na ich menu, tak hneď mám slinky nazbiehané na ich polievočky a potom doma tvorím… https://www.facebook.com/bistropolievocka/ Už dlho sa odhodlávam na nejakú pho polievku – silný vývar v ázijskom štýle… Ste doma polievkoví? varíte podľa receptov alebo podľa fantázie?
️ Čo ste dnes mali na obed? Keďže varím „co dům dal“, u nás dnes bola mrkvová-červeno-šošovicová polievka s bryndzou (rozmiešaná so smotanou) Za 15 min na stole, mňam!
Množstvo na dva taniere ako na obrázku… Zalejeme vodou a uvaríme do mäkka: 100 g červenej šošovice, 3 mrkvy, soľ, štipka rasce, kajenská paprika podľa chuti. Potom rozmixujeme.
Na ozdobenie: cca 2 PL bryndze a 2 PL šľahačkovej smotany – zmiešame aby vznikla jednoliata tekutá hmota, ktorou niečo pekné napíšeme na polievku Posýpka: sušená petržlenová vňatka + pár kvapiek olivového oleja
A už len nechajte doma hádať ingrediencie. Ňucháč môjho muža povedal: Tekvicová?
Správne sa pýtate „A čo bolo druhé?“, keďže je nachystaný príbor. Pozrite si recept na zapekanú papriku.