Áno, toto jedlo som nevarila. Obľúbené rezance mi včera doniesol z fast food kútika v nákupnom centre muž. Bol sa dať ostrihať. Keď odchádzal, tak som prefíkane zastrihala ušami: „Preložím o jednu stránku viac, ak donesieš obed!“ (Prekladám web jedného nášho klienta.)
Určite vám však odporúčam video o výrobe rezancov – a hneď je vám jasné, že takéto si doma nevyrobíme. Ja viem, instantné v obchode sa dajú nájsť, ale… uznajte, toto je čarovný spôsob výroby!
No a tu je náš včerajší obed – Vietnamské rezance so zeleninou a kuracím mäskom. Mám rada ázijskú kuchyňu hlavne pre do polosurova, chrumkava pripravenú zeleninu, len zľahka osmahnutú na konci varenia. Prekvapilo ma, že tu dávajú na cestoviny aj chrumkavú cibuľku, to mi k Vietnamu nepasuje, oni by tam určite dali nasekanú jarnú zelenú. Alebo nie?
Máte aj vy nejaké obľúbené donáškové jedlo?
Čo som sa slížov do polievky navaľkala a nakrájala, keď som bola malá. V našej domácej polievke alebo u babičky totiž musela lyžica v hovädzej polievke a slížoch stáť 🙂 Nestálo by to za to, keby sa niekde dala technika výroby ázijských slížov vyskúšať? Nemusieť nechať vo vlastnej kuchyni spŕšky múky a pol hodinu ich potom z každej škárky vysávať…